groene hypotheek


groene hypotheek 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting; neologisme; neologisme)

hypotheek met gunstige voorwaarden voor kopers van een milieuvriendelijke woning

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een groene hypotheek…

is een hypotheek; is een lening; is een transactie

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een hypotheek met gunstige voorwaarden voor kopers van een milieuvriendelijke woning
  • [Betrokkene] is bestemd voor kopers van een milieuvriendelijke woning

    Algemene voorbeelden


    Zo blijkt milieumanagement bij bedrijven, dat in toenemende mate wordt omvat door de term duurzaam ondernemen, een doorwerking te hebben in de activiteiten van banken en andere financiële instellingen. In praktische zin heeft dit zich in Nederland geuit in bijvoorbeeld de opkomst van groen beleggen, fiscale regelingen, en allerlei andere financiële producten zoals duurzaam sparen, verzekeringsvormen en groene hypotheken.

    http://www.vu.nl/english/o_o/instituten/IVM/nme/index.htm

    De groene hypotheek kunt u afsluiten wanneer u een milieuvriendelijke woning bouwt of koopt. Wanneer u aan bepaalde (strikte) eisen voldoet, betaalt u gedurende tien jaar 1 à 2% minder dan de marktrente. U moet dan wel een groenverklaring aanvragen bij overheidsinstantie SenterNovem. Dit is een zeer bewerkelijke procedure. Het bedrag waarvoor u een dergelijke begunstiging kunt krijgen, is bovendien maximaal €34.034. Tevens mag de koopsom van de woning niet hoger zijn dan €272.268.

    http://www.duurzaamthuis.nl/groene-hypotheek-of-klimaathypotheek,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord